Welkom op onze website

Zo´n 2 tot 3 % van alle kinderen heeft een IQ van boven de 130 en is daarmee hoogbegaafd (van hoogbegaafdheid is echter alleen sprake als deze mensen ook over een hoge mate van creativiteit en doorzettingsvermogen beschikken). Voor buitenstaanders lijkt hoogbegaafdheid ideaal: een kind dat fluitend de lagere school doorloopt, nooit ergens moeite voor hoeft te doen en verzekerd is van een succesvolle toekomst. Helaas is de waarheid echter vaak anders en ondervinden hoogbegaafde kinderen reeds op de basisschool vele moeilijkheden. Tot voor kort was er nauwelijks aandacht voor de problematiek van deze kwetsbare groep van hoogbegaafde kinderen. Dit veranderde in 2005 met de oprichting van de Leonardo-stichting.

De kinderen krijgen er op een andere manier les: de klassen zijn kleiner, zodat de docent iedere leerling beter kan begeleiden. De standaard leerstof wordt op een andere manier aangeboden en wordt in een compacter tijdrooster behandeld, waardoor er tijd overblijft voor diverse extra vakken. Gespecialiseerde docenten geven de kinderen les in onder meer wiskunde, ICT, Engels, Spaans, filosofie en schaken.

Gemiddeld is de school daarom voor één Leonardo-leerling per jaar € 2.500,- meer kwijt dan voor een reguliere leerling. In tegenstelling tot de vele andere speciale onderwijsvormen draagt de overheid niet extra bij aan dit noodzakelijke Leonardo-onderwijs.

En daarom hebben wij u nodig!
Stichting Vrienden van Leonardo Woerden wil graag structureel Leonardo onderwijs in Woerden mogelijk maken. Daartoe werven we o.a. sponsoren voor schenkingen in geld en/of natura, voor zowel particulieren als organisaties en bedrijven.

Meer weten over het Leonardo onderwijs en het doel van onze stichting? Kijk dan op “Ons Doel”.

Met vriendelijke groet,
(de ouders van) de Leonardo-kinderen

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.